2012.10.23
Bíró: Izápi István FCI nemzetközi munkabíró.
Helyszín: OMSE kutyakiképző iskola. Budapest.
Rendező: OMSE, valamint az Aquincum SE.
A verseny támogatója: ACANA Magyarország KFT, valamint magán felajánlások.

Az „Országos Bajnoki Cím” megszerzéséért azok a versenyzők indulhattak, akik ez évben, valamelyik OB minősítő fordulón legalább egy„ Jó” minősítést elértek. Az eredményt a teljesítményfüzet bemutatásával igazolni kellett.
Az „Országos Bajnoki Döntőn,” amely egyben emlékverseny is, a nem kvalifikált versenyzők is ringbe szállhattak, a forduló győztese címért az egyes szinteken.

Ideális környezetben, kitűnő pályán, napos, az évszakhoz képest kissé meleg időben küzdhettek a megjelent résztvevők, a bajnoki címért, az egyéb helyezésekért.

A himnuszt követően az OMSE nevében Csapó Mária FCI munkabíró nyitotta meg a versenyt, majd egy pár szóval említést tettem a „Bogi Dorka Emlékverseny” két névadójáról, Bogiról, a pumi szukáról és Dorkáról, a kuvasz szukáról, akik ezen a napon születtek 1992. október 23.-án.

Elmondtam, hogy a  verseny kezdetétől (2000. április)  az idei "Hortobágy Kupán" érte el és lépte túl a versenyzők létszáma a kilencszázat!

Izápi István FCI nemzetközi munkabíró a versenyzők munkáját a gyakorlatok befejezése után, a szép számú közönség előtt részletesen értékelte. Felhívta a figyelmet a hibákra, majd javaslatot is tett azok kijavítására, továbbá kiemelte a pozitív erényeket is.

A legtöbben a "Verseny Bevezető Szintre" jelentkeztek.

Az "Országos Bajnokok,"  valamint az egyéb kategória győztesei, fafaragó mester által készített alkotást kaptak, valamint  a verseny támogatója, az ACANA Magyarország KFT által felajánlott tápot is haza vihettek.

13. 30. órától a  VI. Országos Magas és Távolugró Verseny megrendezésére is sor került.
Sokan megcsodálták nemzeti pásztorkutyafajtáink sokoldalúságát, kivételes képességét, szerethető természetét.
A finom gulyás levest, amelyet gondos munkával a Gábor házaspár készített számunkra,  igen hamar elfogyasztottuk. Köszönet érte!

Továbbá mindazoknak köszönet, akik munkájukkal, süteményeikkel, üdítőkkel is hozzájárultak a baráti, jó hangulatú pásztorkutyás rendezvény felejthetetlen sikeréhez.

Pischoff Ferenc

Elért eredmények: 

Verseny Bevezető Színt
/8 hónapos kortól. Elérhető legmagasabb pont: 100/

1. Felvezető: Dobó Nagy Csaba, Kutya neve:Cseri Subás Sári Fajta: Pumi Neme: kan Született: 2008. 02. 16. Elért pont: 91. Minősítés: Nagyon jó.

A 2012.  Versenyévad Országos Bajnokai

I. Alapszínt Országos Bajnoka
/14 hónapos kortól. Elérhető legmagasabb pont: 100/

Felvezető: Vanyó Sándor  Kutya neve:  Tápai Tekergő Csuti Fajta: Mudi Neme: szuka. Született: 2009. 11. 18. Elért pont: 92. Minősítés: Nagyon jó. /Ebben a kategóriában a nap győztese címet is elérte./

II. Középszínt Országos Bajnoka
/Őrző-védő munkával „B” + „C”ágazat” Elérhető legmagasabb pont: 200/

Felvezető: Gábor Miklósné Kutya neve: Bojti Fajta: Mudi Neme: kan. Született: 2005. 09. 01. Elért pont: / „B” 86 + „C” 95 / 181. Minősítés:  Nagyon jó./ Ebben a kategóriában a nap győztese címet is elérte./

III. Felsőszint Országos Bajnoka
/ "A"+"B" ágazat plusz  Elérhető legmagasabb pont: 150/

Felvezető: Pischoff Ferenc Kutya neve: Keszi Jázmin Fajta: Kuvasz Neme: szuka. Született: 2008. 05. 14. Elért pont:/ "A" 50 +  "B" 92/ 142.  Minősítés:  Kitűnő  /Ebben a kategóriában a nap győztese címet is elérte/
Keszi Jázmin  a májusi "Miskolc Kupán" elért, és a mai eredményével a  "Felsőfokon Képzett Pásztorkutya Címet" is megszerezte.

Legeredményesebb nem magyar fajta kutya

/ II. Középszínt „B” plusz ágazatban indult. Elérhető legmagasabb pont: 100/

Felvezető: Balogh Szilvia Kutya neve: Argos  Fajta: Német juhász - rottweiler keverék. Neme: kan. Született: 2008. 05. 06. Elért pont: / „B” plusz: 98 Minősítés: Kitűnő