2012. június 02-03.-n Salföldön megrendezett pásztorkutyás hétvégén a MEOE Magyar Pásztorkutyák Munkaverseny idei év II. OB futamának, valamint a két napos Viselkedés Képességfelmérő Verseny (karakter teszt) a bírálatára kaptam felkérést.A MEOE Magyar Pásztorkutyák Munkaverseny idei év II. OB futama elmaradt, mivel a versenyszabályzat előírása szerint, az előírt legalább 5 versenyző előjelentkezése nem történt meg.A két napos „Viselkedés Képességfelmérő Versenyre” (karakter teszt) összesen 10 kutya jelentkezett. A „Viselkedés Képességfelmérő Verseny" június 04.-én. és 05.-n. 10. órától 14 óráig tartott. A nevezés a helyszínen történt. A megjelölt időpontban folyamatosan lehetett jelentkezni. Egy kutyát bizonytalan, zavart viselkedése miatt, nem engedtem, - a kutya érdekében, - hogy részt vegyen a felmérésen. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 05.-n 14. 15.-kor került sor. A rendezvényre mindkét napon számos néző volt kíváncsi, főleg iskolások. A pálya, a környezet, az időjárás ideálisnak volt mondható
Néhány színvonalasan kivitelezett munkát is láthattunk, amelyet az első helyen történt megosztott helyezés is híven tükröz.

A rendezvény alatt többen is kértek nevelési, képzési, tanácsot, amelyet készséggel és örömmel teljesítettem.
Fajták megosztása szám szerint: mudi 8, puli 1, pumi 1.

A két napos Viselkedés Képességfelmérő Verseny (karakter teszt) eredménye.

A két napos verseny győztese.
 
1. Felvezető (FV): Kőszegi Anett Kutya neve (KN): Cserváspusztai Apród Zafír Fajta (F): mudi Neme (N): kan Született (SZ): 2008. 04. 20. Elért százalék (ESZ%) : 99.87% Minősítés (M): Kiválóan megfelelt.

1. FV: Veizer Andrea KN: Gyulakuti Utálatos Mákos F: mudi N: szuka SZ: 2010. 08. 06. ESZ%: 99.87% M: Kiválóan megfelelt
2. FV: Kiss Orsolya Kutya KN: Kisbíró Cserge Kászon F: mudi N: kan SZ: 2009. 12. 10. ESZ: 99.62% M: Kiválóan megfelelt.
3. FV: Laczkó Janka KN: Gyulakúti Sarlatán F: mudi N: kan SZ: 2011. 07. 18. ESZ: 86.62% M: Jól megfelelt.
 
Pischoff Ferenc

 Comments are closed.